Bestrating

Keramische tegels

Keramische tegels zijn, zoals de naam het al zegt, tegels die gemaakt zijn van keramiek. Keramiek komt van het Griekse woord Keramos, wat ‘werk van aarde gemaakt’ betekent. Keramiek is een verzamelnaam voor in de oven gebakken klei.

Keramische tegels zorgen voor een hele luxe uitstraling en hebben ontzettend veel voordelen:

  • Ze zijn slijtvast;
  • Het krast niet;
  • Ze zijn duurzaam;
  • Het verkleurt niet;
  • Ze zijn onderhoudsvrij;
  • Je hebt geen last meer van onkruid.

Sierbestrating

Onder sierbestrating worden alle soorten bestratingen bedoeld die je in en rondom een tuin tegenkomt. Het doel van sierbestrating is het creëren van sfeer. Enkele voorbeelden van sierbestrating zijn betontegels, gebakken stenen, keramische tegels en halfverhardingen zoals grind.

Machinale bestrating

Met behulp van een machines bij het bestraten kan op een snelle manier in een hele korte tijd grote oppervlakten bestraat worden. Deze techniek wordt voornamelijk ingezet bij bedrijventerreinen en bijvoorbeeld voor het leggen van een straat of groot parkeerterrein. Het is daarnaast een ideale oplossing voor spoedopdrachten.

GeoCeramica

GeoCeramica is een combinatie-tegel: een betonnen tegel met een keramische toplaag. Zo heb je de luxe uitstraling van keramische tegels, maar hoeven de tegels niet verlijmd te worden waardoor ze net als betontegels in zand gestraat worden.

Vervolgens kunnen de tegels ingevoegd worden met een lijmgebonden voegmortel. Het voordeel hiervan is dat het voegmortel flexibel blijft waardoor het mee kan werken wanneer het vriest, maar wel onkruid voorkomt.

De onderlaag van GeoCeramica is een aantal centimeter betontegel met daar bovenop een toplaag van Keramiek.

Stapelblokken

Het gebruiken van stapelblokken is een leuke manier voor de aankleding van je tuin. Ze zijn op veel verschillende manieren inzetbaar: zo kun je er hoogteverschillen mee creëren, je kunt ze als afscheiding gebruiken of er kunnen plantenbakken en borders van gemaakt worden.

Stapelblokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je strakke en getrommelde stapelblokken. De strakke stapelblokken zorgen voor een moderne uitstraling in je tuin, terwijl de getrommelde stapelblokken zorgen voor een wat ruwere look.

Betonelementen

Verschillende hoogtes overbruggen in je tuin? Of wil je zorgen voor verschillende niveaus in je tuin om diepte te creëren? Dan zijn trappen in je tuin een waardevolle aanvulling. Er zijn verschillende materialen om trappen mee te maken. Ook is het mogelijk om verlichting onder de trappen te maken voor een mooi luxe effect.

Met het plaatsen van keerwanden kunnen verschillen in hoogtes ook opgevangen worden.